Τι είναι τα σταμπωτά δάπεδα

Τα σταμπωτά δάπεδα μπορούν να κάνουν εξαιρετική εντύπωση, και υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι ιδιοκτήτες σπιτιών, επιχειρήσεων, και οι δήμοι επιλέγουν σταμπωτά δάπεδα για να εμπλουτίσουν την αρχιτεκτονική των εξωτερικών χώρων και των κτιρίων τους. Από έναν πλακόστρωτο δρόμο, έως ένα αίθριο με πέτρα, η όψη του διαμορφωμένου σκυροδέματος είναι όχι μόνο ρεαλιστική, αλλά και φέρει τη μόνιμη ανθεκτικότητα και αξιοπιστία του σκυροδέματος.

Είναι επίσης οικονομική και αποδοτική εναλλακτική λύση και χρησιμοποιείται αντί άλλων υλικών επιστρώσεων, ή αντί την φυσική πέτρα. Η εγκατάσταση στα σταμπωτά δάπεδα είναι πολύ γρήγορη και το τελικό προϊόν είναι μακράς διαρκείας, μπορεί να μιμηθεί τα φυσικά υλικά στο χρώμα και το σχέδιο, και ως εκ τούτου, η λύση αυτή είναι η πιο οικονομική.

Η ευελιξία που προσφέρουν τα σταμπωτά δάπεδα και η μεγάλη ποικιλία των σχεδίων, είναι ένας από τους μεγαλύτερους λόγους για τη δημοτικότητα που έχουν τα σταμπωτά. Μπορεί να διαμορφωθούν να σχηματιστούν και να πάρουν οποιαδήποτε υφή και χρώμα και να δημιουργήσουμε έργα μοναδικά και πέρα από κάθε φαντασία. Το σταμπωτό δάπεδο μπορεί να συμπληρώσει διάφορες αρχιτεκτονικές, μπορεί να παρέχει ομορφιά στα δημόσια έργα τις πλατείες και τους πεζόδρομους, και μπορεί να συνδυαστεί με τη φύση σε όλους τους τύπους τοπίων.

Πως φτιάχνονται τα σταμπωτά δάπεδα ?

Η διαδικασία που ακολουθείται είναι η εξής:

Ρίχνεται το φρέσκο μπετό στην επιφάνεια. Έπειτα αποτυπώνεται με σιλικονούχες στάμπες. Την επόμενη μέρα πλένονται με πιεστικό μηχάνημα και καθαρίζονται με καυστική ποτάσα. Τελικός κόβονται άρμοι διαστολής και σφραγίζουμε την τελική μορφή του δαπέδου με βερνίκι. Επίσης αξιοσημείωτο είναι ότι τα Σταμπωτά Δάπεδα λόγω της τεράστιας αντοχής τους στο χρόνο αποτελούν την μόνη λύση για πυλωτές, δρόμους, πάρκινγκ, πλατείες και γενικότερα για οποιοδήποτε εξωτερικό χώρο.

Τα σταμπωτά δάπεδα εφαρμόζονται σε:

Ταράτσες
Αυλές
Χώρους στάθμευσης
Προσόψεις καταστημάτων
Διαδρόμους
Πισίνες
Πλατείες
Ξενοδοχεία
Εμπορικά κέντρα
Σταμπωτό δάπεδο

Ένα σύστημα όπου χρησιμοποιείται ως βασικό υλικό το σκυρόδεμα, για να επιτύχουμε πλακοστρώσεις μονολιθικές, χρωματιστές, καλής αισθητικής με τα ακόλουθα χαρακτηριστικά: Μακρά διάρκεια ζωής, χωρίς συντήρηση, ανθεκτικό σε όλες τις καιρικές συνθήκες, στις λιπαρές ουσίες, τον παγετό, τα οξέα, τα άλατα, στις υπέρυθρες και υπεριώδεις ακτίνες, αδιάβροχο, σε ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων με εύκολη ,γρήγορη και οικονομική κατασκευή.

Τα σταμπωτά δάπεδα έχουν σχεδιαστεί για ομορφύνουν δρόμους, πεζόδρομους, πισίνες, αυλές και κήπους. Μοιάζουν με τούβλα, πέτρες, σχιστόλιθους ακόμη και ξύλο. Λόγω της μεγάλης ποικιλίας σχεδίων και χρωμάτων αλλά και λόγω του χαμηλού κόστους σε σύγκριση με τα υλικά που υποκαθιστούν είναι η πιο συχνή και δημοφιλής λύση.

Το σταμπωτό δάπεδο είναι σκυρόδεμα διαμορφωμένο ανάγλυφα ώστε να μοιάσει με τούβλο, πέτρα, κεραμίδι, ξύλο, και διάφορα άλλα σχήματα και υφές. Xρησιμοποιείται συνήθως για βεράντες, πεζοδρόμια, δρόμους, γέφυρες, πισίνες και εσωτερικό δάπεδο. Η ικανότητα των σταμπωτών να μοιάζουν με άλλα οικοδομικά υλικά κάνει τα σταμπωτά μια λιγότερο δαπανηρή εναλλακτική λύση σε σχέση με τη χρήση αυθεντικών υλικών όπως η πέτρα, η πλάκα ή το τούβλο.

Πλεονεκτήματα

Σύντομος χρόνος κατασκευής τους

Aνθεκτικά σε οποιουδήποτε είδους καταπονήσεις

Δεν επηρεάζονται από καιρικές συνθήκες

Δεν χρειάζονται συντήρηση

Αισθητική υπεροχή και πλήρης εναρμόνιση τον χώρο

Χαμηλό κόστος κατασκευής τους σε σχέση με δάπεδα από πλάκες, πέτρες, πλακίδια κλπ, αφού η ποσότητα σκυροδέματος που απαιτείται ως υπόστρωμα τους, αρκεί για την κατασκευή του σταμπωτού δαπέδου